top of page

Vägen till rätt foder för Linas aktiva (och kräsna) stallhund Charlie!Stallhunden är numera en lika vanlig syn på hästgårdarna som stallkatten. Stallhundarna har en aktiv vardag och ska orka hänga med på ridturer och andra spännande upptåg sida vid sida med sin människa. För hästprofilen Lina Dolk har det varit en utmaning att hitta ett foder som hennes border collie Charlie tycker om, och som ger honom energi för vardagens alla äventyr. Vi fick chansen att träffa Lina och höra mer om Charlies betydelse för henne, och vägen till rätt foder!


Hej Lina! Berätta lite mer om Charlie!

Charlie är en två år gammal border collie. När jag letade hund var jag säker på att jag ville ha en tollare, men det var mitt i pandemin och hela Sveriges befolkning skulle ha hund samtidigt... Jag hittade ingen tollare, men av en slump dök en bild på Charlie, 5 veckor gammal, upp på Facebook. Jag kunde inte motstå honom!


Idag betyder Charlie betyder massor för mig, han är min trognaste vän och kollega. Det finns ingen, varken människa eller annat djur som jag spenderar så mycket tid tillsammans med. Han är verkligen min bästa vän!


Hur har det varit att hitta ett foder till Charlie?

Charlie har alltid varit kräsen. Det duger ibland med mat, men oftast inte. Det vi har gjort för att få honom att äta är att han får 5 minuter att äta upp maten, annars tar vi bort den. Det som har fungerat bäst är att ge honom mat samtidigt som någon annan hund, så han känner lite konkurrens. Han har heller aldrig fått smaka någon mat av oss, utan endast ha sitt hundfoder. Vi har testat många olika fodersorter, det funkar ett tag, men sen slutar han äta igen.


På vilket sätt har det påverkat Charlies vardag att vara kräsen?

Det har varit extra jobbigt att han inte velat äta eftersom han är en så extremt aktiv hund, alla dagar om året. Jag har alltid tänkt att när han är tillräckligt hungrig så kommer han att äta, men jag vill inte att han ska tappa muskler eller “falla ur”.


För en tid sedan valde du att gå över till Petgoods insektsbaserade foder. Hur kommer det sig?

För mig kändes Petgoods insektsbaserade produkter som helt rätt val för min hund och katt. Framförallt för att jag vet att de får i sig allt de behöver, men också för att jag kan göra någonting bra för miljön utan att göra en jättestor uppoffring!

Hur har fodret fungerat för Charlie?

Den allra största vinsten med bytet till Petgood hundmat är att han äter och VILL äta varje dag! Vi behöver inte längre tvinga i honom maten utan han äter direkt och är väldigt nöjd! Han till och med slickar sig runt munnen när man kommer med matskålen, och det är jag väldigt glad för. Han har också blivit väldigt fin i pälsen!


Har du också en kräsen hund, eller en aktiv följeslagare som ska orka med långa dagar i stallet? Kika in Petgoods hemsida för att lära dig mer om fördelarna med insekter och utforska deras sortiment för hund och katt!


Comments


bottom of page